Jongen bij beroving op hoofd geslagen: verdachten gezocht

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De politie is op zoek naar twee mannen die eind april bij een fietsenstalling in Maastricht een jongen op gewelddadige manier probeerden te beroven van zijn mobiel.
De beroving gebeurde in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april op de Kommel. De politie komt nu, een half jaar later, met informatie daarover en beelden van de verdachten.

Op hoofd geslagen

Twee jongens stonden die nacht bij de fietsenstalling te wachten op een vriend. Tegen 0:30 uur kwamen er twee mannen aanlopen die andere bedoelingen hadden. Ze probeerden de telefoon van een van de jongens af te pakken. Daarbij werd het slachtoffer onder andere meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

Om hulp schreeuwen

De minderjarige jongen schreeuwde om hulp toen een voorbijganger langs fietste. De verdachten besloten zonder buit het hazenpad te kiezen en lieten de jongens geschrokken achter.
De twee verdachten van ongeveer 20 jaar zijn meerdere keren op beelden van onder andere stadstoezicht vastgelegd. Het tweetal heeft een lichtgetinte huidskleur. De politie hoopt dat mensen meer informatie hebben over hun identiteit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!