Jongen bij beroving op hoofd geslagen: verdachten gezocht

De twee verdachten zijn vastgelegd op beeld © Google Maps/Politie Limburg
De politie is op zoek naar twee mannen die eind april bij een fietsenstalling in Maastricht een jongen op gewelddadige manier probeerden te beroven van zijn mobiel.
De beroving gebeurde in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april op de Kommel. De politie komt nu, een half jaar later, met informatie daarover en beelden van de verdachten.

Op hoofd geslagen

Twee jongens stonden die nacht bij de fietsenstalling te wachten op een vriend. Tegen 0:30 uur kwamen twee mannen aanlopen die andere bedoelingen hadden. Ze probeerden de telefoon van een van de jongens af te pakken. Daarbij werd het slachtoffer onder andere meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

Om hulp schreeuwen

De jongen, die minderjarig is, schreeuwde om hulp toen een voorbijganger langs fietste. De verdachten kozen ervoor zonder buit het hazenpad en lieten de jongens geschrokken achter.
De twee verdachten van ongeveer 20 jaar zijn meerdere keren op beelden van onder andere stadstoezicht vastgelegd. Het tweetal heeft een lichtgetinte huidskleur. De politie hoopt dat mensen meer informatie hebben over hun identiteit.