'Huurmoordverdachte Stan T. moet onderzocht worden'

Oplichter Stan T. werd op landelijke televisie geconfronteerd door Alberto Stegeman. © SBS
Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, moet oplichter Stan T. (25) uit Vlodrop ter observatie opgenomen worden in het Pieter Baan Centrum. De openbare aanklager wil een onderzoek naar zijn geestelijke toestand.
Justitie verdenkt de notoire oplichter van het bestellen van een moord op zijn Tilburgse ex-partner. Ze is tevens de moeder van zijn kind.

Niet aanwezig

Wat de Limburger zelf van de opname vindt, is niet bekend. De hoofdrolspeler was namelijk niet in de rechtbank in Breda verschenen. Volgens het Brabants Dagblad stelde de rechtbank om die reden een beslissing uit.

Dark web

Uit informatie van L1 is gebleken dat het bestellen van de moord op de moeder van zijn kind een antwoord voor Stan was op een voogdijkwestie. Hij zou zijn kind niet mogen zien en wilde daar verandering in brengen. Via het dark web kwam de man uit Vlodrop in contact met een vooralsnog onbekend man. Ze wisselden informatie uit over de klus, maar de beoogde huurmoordenaar meldde zich vorig jaar bij de Amerikaanse veiligheidsdienst Federal Bureau of Investigation (FBI).

Notoire oplichter

Stan is zeker geen onbekende van justitie. Hij dook in verschillende oplichtingsdossiers op en is daarvoor meerdere malen veroordeeld. Zo lichtte hij diverse voetbalclubs op, gebruikte zieke kindjes om voetbalshirts te krijgen en verkocht ze vervolgens via Marktplaats door. Ook bedreigde hij zijn slachtoffers door te doen alsof hij lid was van motorclub Satudarah. Hij liet het logo van de motorclub op zijn borst tatoeëren.