Opnieuw aandacht voor gewapende overval op bejaarden

Op 27 oktober 2021 drongen drie mannen 's avonds laat de woning in de Servatiusstraat binnen. © Track'88
Televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan een gewapende woningoverval in Brunssum in oktober 2021.
Voor de overval aan de Servatiusstraat worden nog twee verdachten gezocht. Een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Panningen, werd eerder al aangehouden.

Overval

27 oktober 2021 belden rond 23:40 uur drie personen aan bij de woning van een 77-jarige vrouw. Zij hadden mes bij zich en dreigden daarmee de keel van de vrouw door te snijden. Ook zouden zij een vuurwapen hebben gehad. De destijds 89-jarige vriend van de vrouw bleef ongedeerd. Het trio maakte zich met een geldbuit uit de voeten.

Beelden

De politie heeft camerabeelden van het voorval gedeeld. Daarbij is één van de verdachten duidelijk te zien. Eerst met een jas aan, daarna zonder. Die jas is twee dagen later teruggevonden bij het Treebeekplein. De politie roept mensen die de personen herkennen zich te melden.
Eén van de verdachten. © Opsporing Verzocht
Daarnaast is er net voor en na de overval een BMW stationwagen met zonnedak op de beelden vastgelegd. De politie komt graag te weten wie in de wagen reed.