Inval in Valkenburg bij grote anti-witwasactie van politie

Bij een inval in Valkenburg doorzoekt de politie een woning © Track '88
De politie heeft dinsdagochtend een inval gedaan in een pand in Valkenburg. De actie is onderdeel van een groot internationaal onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met witwassen en handel in verdovende middelen.
Bij de actie zijn, op 22 plaatsen verspreid over heel Nederland, enkele honderden rechercheurs betrokken.

Langlopend onderzoek

Het onderzoek naar de organisatie begon twee jaar geleden, toen de politie informatie in handen kreeg over mogelijke criminele en ondermijnende activiteiten van de verdachten. Een team van financieel rechercheurs is onder leiding van het Openbaar Ministerie bezig geweest met verzamelen van bewijs tegen hen.

Arrestaties

In Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Nieuwerkerk aan den IJssel, Uithoorn en Amsterdam zijn zeven aanhoudingen verricht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In Valkenburg is vooralsnog niemand aangehouden, meldt een woordvoerder van de Rotterdamse politie.

Doorzoeken

In Montfoort, Den Haag en Denekamp zijn, net als in Valkenburg, invallen bezig. In het buitenland viel de politie panden binnen in Luxemburg en Servië. De doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden gaan naar verwachting nog de hele dinsdag duren. Rechercheurs krijgen daarbij steun van specialistische groepen, zoals het arrestatieteam en de bewakingseenheid. Rechercheurs nemen ook goederen en voertuigen in beslag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!