Ruim 200 horecazaken staan in de verkoop

D'n Boggerd in Aijen. © Klaassen Horecamakelaardij
Er staan op dit moment ruim 200 horecazaken in de verkoop in Limburg. De ondernemers hebben verschillende redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar.
Dat meldt Ondernemen in Limburg op basis van een overzicht van het aanbod bij Limburgse horecamakelaars. Het daadwerkelijke aantal horecazaken dat te koop of te huur staat, is waarschijnlijk nog hoger omdat er ook bedrijven in de stille verkoop staan.

Verschillende redenen

In de steden staan de meeste horecazaken te koop. De redenen waarom de bedrijven te koop of te huur worden aangeboden, zijn heel divers. Zo speelt de coronacrisis en de huidige energiecrisis een rol. Maar er zijn ook bedrijven die noodgedwongen stoppen omdat ze geen opvolger hebben. Dat is volgens het Limburgse ondernemersmagazine bijvoorbeeld het geval bij Theater Royal in Roermond, dat voor 1,6 miljoen euro te koop staat.

Wegens succes gesloten

Ook een te groot succes kan een reden zijn om de deuren noodgedwongen te sluiten. Dat is bijvoorbeeld het geval bij D'n Boggerd in Aijen. Vanwege personeelstekort bleek sluiting de enige optie. Het pand staat daarom te koop. Inmiddels heeft een potentiële koper zich gemeld.
Het tv-koppel Paul en Chantal, bekend van Het Italiaanse Dorp: Ollolai (2018), zette recent Auberge de Grote Waaij in Well te koop. Het pand werd de afgelopen jaren niet als horecagelegenheid gebruikt, maar de vergunning zit er volgens de brochuretekst nog wel op. Hoewel het tweetal aangaf geen haast te hebben met de verkoop, was de zoektocht naar een nieuwe eigenaar van korte duur. De Grote Waaij was namelijk zo verkocht. Of er ooit nog weer een horecagelegenheid in het pand gaat komen, is niet bekend.