Twee bestuursleden LVK stappen op om onvrede over beleid

Bjorn & Mieke © Graatje Weber
Twee bestuursleden van de stichting Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zijn opgestapt uit onvrede over het gevoerde beleid.
Jos Cremers en Ron Aspers hebben vooral kritiek op de samenwerking met L1. De omroep heeft volgens hen te veel invloed op het liedjesfestijn. Voorzitter Joep Verbugt wordt verweten L1 de hand boven het hoofd te houden.

Veel overleg

"We hebben de afgelopen periode veel over de samenwerking met L1 gesproken binnen het bestuur", vertelt voorzitter Joep Verbugt maandagochtend op L1 Radio. "Uiteindelijk zagen we dat Jos Cremers en Ron Aspers richting L1 toch een duidelijk andere opvatting hadden dan de rest van het bestuur. En dat recht hebben ze natuurlijk. Maar het gaat uiteindelijk toch om een meerderheid."

Belang van artiesten

Cremers en Aspers verwijten L1 vooral bezig met eigen belangen. "L1 interesseert alleen maar een mooie uitzending, maar wij als stichting LVK komen ook op voor de belangen van artiesten, publiek en plaatselijke organisaties", stelt Aspers in De Limburger.
Volgens Verbugt zijn die belangen echter niet in het geding geweest. "Laten we ons wel realiseren dat de afgelopen twee jaar een hele bijzondere periode is geweest. Het LVK is het enige grote culturele evenement dat tijdens die periode door is kunnen gaan. Daar waren de artiesten ook heel blij mee", zegt hij. "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar op het moment dat je daar als bestuur in meerderheid anders over denkt dan wordt dat dan toch de weg."