L1mburg Centraal: Kerken bereiden zich voor op koude winter

Stockfoto © iStock
Max Verstappen wereldkampioen, Lewerissa terug bij Oranje en dansen voor ouderen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Max Verstappen wereldkampioen

Verstappen dús toch wereldkampioen. Het was een ontknoping die tot veel verwarring leidde, niet alleen bij de kenners maar ook bij de fans. Een aantal kroegen in onze provincie ging al om 06:30 uur open. Na de finish was er grote onduidelijkheid, had Max nu wél of niet gewonnen?

Kerken bereiden zich voor op koude winter

Ook kerken krijgen te maken met torenhoge energiekosten om het een beetje behaaglijk te krijgen in de kerk. Om zich voor te bereiden op de winter zoeken de kerken naar alternatieven om de mis te houden. Dat kan in bijvoorbeeld een buurthuis, of zoals in Horst in de crypte. Toch is dat niet altijd dé oplossing.

Lewerissa terug bij Oranje

We kennen haar als Europees kampioen voetbal, maar Vanity Lewerissa keerde dit weekend terug bij Oranje als borstkankerpatient. Het Nederlands elftal wil in deze oktobermaand graag aandacht vragen voor borstkanker, waar een op de zeven vrouwen mee te maken heeft. De 31-jarige Lewerissa kreeg in januari de diagnose en werd afgelopen zomer geopereerd.

Dansen voor ouderen

Bezig blijven is belangrijk als je een dagje ouder bent. Kaarten, biljarten en breien zijn populair. Maar nog beter is bewegen: goed voor de gezondheid en je hebt contact met andere mensen. In ontmoetingscentrum De Glazenap in Tegelen geven 25 senioren wekelijkse het goede voorbeeld en ze kunnen het iedereen aanraden.
Bekijk hier de uitzending.