VVV-Venlo gaat aangifte doen na bekogeling bussen

Twee bussen zijn bekogeld © Ooggetuige
VVV-Venlo gaat aangifte doen na de ongeregeldheden in Kerkrade vrijdag.
Na de wedstrijd tussen VVV en Roda JC werden meerdere bussen bekogeld met stenen. Twee bussen zijn daardoor beschadigd geraakt.

Supporters in gevaar

De Venlose club gaat samen met busvervoerder Munckhof aangifte doen tegen de stenengooiers. "Bij de incidenten buiten het Parkstad Limburg Stadion zijn meerdere ruiten van bussen gesneuveld, maar zijn bovenal supporters van VVV in gevaar gekomen", schrijft de club in een verklaring.

Gedrag

Verder schrijft de club: "Daarbij moet ook worden vermeld dat een aantal VVV-supporters zich misdragen hebben. Dat gedrag keuren we als club ten zeerste af en hier zullen we dan ook hard tegen optreden. We betreuren het dat een klein groepje het verpest voor de grote meerderheid."
VVV Venlo gaat samen met de supportersclub zich beraden over hoe de organisatie van uitwedstrijden in de rest van dit seizoen gaat plaatsvinden. De club roept op om beelden van de ongeregeldheden te delen. Op die manier hopen ze de daders op te sporen.
Busvervoerder Munckhof liet eerder weten dat ze zich gaan beraden over hoe ze in de toekomst omgaan met dit soort ritten. Twee van de dertien bussen raakten vrijdag beschadigd. Een bus was niet meer inzetbaar vanwege de schade.

Agenten bekogeld

De politie heeft vrijdagavond vier relschoppers opgepakt vanwege openlijke geweldpleging. Naast bussen die zijn bekogeld, werden er ook stenen en flessen naar agenten gegooid. De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC werd vrijdagavond met 4-1 gewonnen door Roda.