Burgemeester over actie voetbalrelschoppers: 'Onacceptabel'

Een bus is door de bekogeling niet meer inzetbaar © Ooggetuige
Als het aan burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade ligt, worden de personen die verantwoordelijk zijn voor de ongeregeldheden na de wedstrijd Roda JC – VVV-Venlo zo snel mogelijk opgespoord.
"We zullen er dan ook alles aan doen om de daders op te sporen en te bestraffen. We roepen ook de Roda JC-gemeenschap op om hieraan bij te dragen. Alleen door deze groep op te sporen kunnen we uiteindelijk voorkomen dat straks de goeden onder de kwaden moeten lijden", aldus de burgermoeder.

Bussen beschadigd

Een bus vol met supporters van VVV is vrijdagavond in Kerkrade bekogeld met stenen. Niemand raakte gewond. Twee bussen zijn beschadigd. De politie heeft vier aanhoudingen verricht vanwege openlijke geweldpleging.

Afkeuring burgemeester

Dassen-Housen veroordeelt de acties van de relschoppers. "Wij keuren deze gang van zaken ten zeerste af. Wat na de wedstrijd gebeurde, staat ver af van de voetbalbeleving waar we voor staan en is onacceptabel. Dit heeft niets, maar dan ook niets met voetbal te maken."

'Geen woorden voor'

Volgens de burgermoeder wordt agressie of geweld niet getolereerd. "Hier worden mensen moedwillig in gevaar gebracht. Daar zijn eigenlijk geen woorden voor", aldus Dassen-Housen.