Ongeregeldheden na derby: vier aanhoudingen, bussen bekogeld

Er zijn ramen gesneuveld. © Ooggetuige
Een bus vol met supporters van VVV-Venlo is vrijdagavond in Kerkrade bekogeld met stenen. Niemand raakte gewond. Twee bussen zijn beschadigd. De politie heeft vier aanhoudingen verricht vanwege openlijke geweldpleging.
De ongeregeldheden vonden na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC plaats.

Politiebegeleiding

De supporters van VVV waren onderweg naar huis toen er stenen richting de bus werden gegooid. Volgens een supporter die in de bus zat, waren er ongeveer 30 mensen die de Venlose bus hebben opgewacht.

Agenten bekogeld

De bus met de fans VVV werd begeleid door de politie. Volgens een politiewoordvoerder is er ook met flessen en andere spullen richting agenten gegooid. Verder zijn er nog vernielingen aangericht rondom het stadion in Kerkrade.
Busvervoerder Munckhof laat weten dat er twee bussen beschadigd zijn. Een daarvan is momenteel niet inzetbaar vanwege de schade. Na de ongeregeldheden in Kerkrade zijn de 13 bussen met supporters toch naar Venlo gereden. "We vragen ons wel af hoe we hier in de toekomst mee omgaan", zegt woordvoerder Bas de Smit. Komende maandag staat een gesprek gepland met VVV-Venlo en de supportersvereniging.

Schade

Voor de busvervoerder ligt de vraag op tafel of ze de supporters nog wel willen vervoeren vanwege de veiligheid. Ook vraagt Munckhof zich af wie de schade gaat betalen, zo laat de woordvoerder weten.
De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC werd vrijdagavond met 4-1 gewonnen door Roda.