Gemeenten vragen hulp burgers bij zoektocht burgemeester

Stef Strous © Website Provincie Limburg
Inwoners van Maasgouw mogen meedenken over de opvolger van burgemeester Stef Strous. Die stopt in juli volgend jaar. Ook in Venray mogen inwoners aangeven welke kenmerken ze belangrijk vinden voor de nieuwe burgemeester.
Voor de zoektocht naar een opvolger van Strous moet de gemeenteraad in een profielschets aangeven welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgervader moet hebben.

Vragenlijst

De fractievoorzitters hebben aangegeven hierover ook de mening van de burgers te willen horen. Inwoners van Maasgouw die hier input voor willen leveren, kunnen via een website tot en met 16 oktober een vragenlijst invullen.

Langstzittende burgemeester

PvdA'er Strous is sinds februari 2010 burgemeester in Maasgouw. Daarmee is hij de langstzittende burgemeester in Limburg. Daarvoor was Strous van 2006 tot begin 2010 wethouder in Weert.

Waarnemer

Nadat hij zijn vertrek had aangekondigd werd hij door waarnemend gouverneur Johan Remkes officieel aangesteld als waarnemend burgemeester in Maasgouw.

Burgemeester Venray

Ook in Venray zijn ze op zoek naar een nieuwe burgemeester. Leontien Kompier neemt daar de honneurs tijdelijk waar na het vertrek van Luc Winants als burgemeester. Hij stapte op na een conflict met de gemeenteraad.
Kompier blijft tot de nieuwe burgemeester beëdigd is. Bij die zoektocht heeft de gemeente ook de hulp van burgers ingeroepen. Met behulp van een vragenlijst kunnen ze aangeven welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor de nieuwe burgermeester.