Onderzoek naar rol Marc Dutroux bij verdwijning Tanja Groen

Tanja Groen © familie Groen
Politie en justitie onderzoeken opnieuw of de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux betrokken is bij de verdwij­ning van studente Tanja Groen. Zij verdween in 1993 in Maastricht.
Dat meldt De Limburger.

Link met Maastricht

De krant deed onderzoek naar het spoor-Dutroux in de zaak. De Belg kwam begin jaren negentig in Maastricht of omgeving om er drugs te kopen. Ook zou hij er in die stad een contactpersoon hebben gehad. Bovendien is in een van zijn woningen een wegenkaart gevonden waarop Maastricht is omcirkeld.

Zo snel mogelijk resultaat

Inmiddels is in België een rechtshulpverzoek ingediend. Daarin is gevraagd om het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en auto’s van Dutroux te vergelijken met dat van de achttienjarige Tanja Groen uit Schagen. De advocaat-generaal laat aan De Limburger weten dat de resultaten zo snel mogelijk naar Nederland worden gestuurd.

'Alle scenario's onderzocht'

"Vorig jaar is het jaar van Tanja Groen uitgeroepen door Peter R. de Vries", laat het OM weten aan persbureau ANP. "Op 23 juni is dat jaar vol zoekacties, zoals bijvoorbeeld ook de actie op de Strabrechtse heide, geëindigd. Toch hebben we daarna als politie en OM nog aangegeven dat we alle mogelijke scenario’s die we momenteel kennen uitlopen. Het scenario Dutroux is er een van. In die zin doen we dus onderzoek."

Eerder geen link gevonden

Al eerder is een link tussen de verdwijning van Groen met Dutroux onderzocht. Zo mochten haar ouders zelfs door spullen van Dutroux snuffelen, in de hoop dat daar een aanwijzing tussen zat. Uiteindelijk is er nooit een link met hem gevonden.