Parkstadroute nieuwe naam voor Leisure Lane

De fiets- en wandelroute loopt van Schinnen naar Simpelveld © Leisurelaneparkstad.nl
De eerste schop is donderdag in Beekdaelen in de grond gegaan voor de aanleg van de eerste delen van de fietsroute naar Simpelveld. Eerder heette de route Leisure Lane, de nieuwe naam wordt Parkstadroute.
De nieuwe naam is voor een 34 kilometer lange fietsroute die heel Parkstad moet verbinden van Beekdaelen tot Simpelveld.

Verschillende delen

De bouwwerkzaamheden van het traject worden in verschillende delen uitgevoerd. In oktober wordt gestart in de gemeenten Beekdaelen en Heerlen. Dan wordt het volledige tracé vanaf het Zwarte Pad langs de Geleenbeek tot aan de gemeentegrens van Heerlen aangelegd. In die stad komt ook het tracé op de Heideveldweg. Als het goed is, kan er dit jaar nog gebruikt worden gemaakt van die delen.

Drie fietsbruggen

Verder begint in deze maand ook de bouw van drie fietsbruggen. Die komen in de gemeente Heerlen (Pastoorkuilenweg en Grubbelaan) en in Landgraaf (Melchersstraat). De rest van de fietsroute wordt volgend jaar aangelegd.
Het is de bedoeling dat het project volgend jaar is afgerond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!