Video: Burgemeester en scholieren ontbijten gezond

Een gezond ontbijt met de burgemeester © iStock
Burgemeester Roel Wever ging donderdag samen met twintig leerlingen van basisschool de Wegwijzer uit de Heerlense wijk Zeswegen ontbijten om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.
Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgaan. Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan dit unieke ontbijt, waaronder ook de gemeente Heerlen.

Extra moment

Burgemeester Wever ging met de kinderen uit de wijk Zeswegen in gesprek over het belang van een gezond ontbijt. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Gezond

De kinderen van basisschool de Wegwijzer hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.