Studenten gaan wonen in zorgcentra Baarlo en Venlo

Studenten gaan wonen in centra van De Zorggroep © iStock
In twee centra van De Zorggroep in Baarlo en Venlo wonen vanaf half oktober niet alleen ouderen, maar ook studenten. Ze huren een kamer tegen 'een schappelijke prijs' en gaan daarnaast samenleven met de oudere bewoners.
In het Hof ter Borcht (Baarlo) wonen ouderen met een lichamelijke beperking of dementie. In de Meeuwbeend wonen senioren met een lichamelijke beperking.

Samen eten

De studenten gaan geen zorgtaken verrichten, maar zijn wel beschikbaar voor kleine klusjes, om een wandeling en praatje met de bewoners te maken en te facetimen met hun kleinkinderen. Ook mogen ze met de ouderen aanschuiven voor het eten.

Bij succes volgt uitbreiding

Verschillende studenten hebben zich aangemeld voor het project. Momenteel vindt een selectieprocedure plaats en de uitverkoren studenten nemen nog deze maand hun intrek in de zorgcentra. In eerste instantie zijn er vier kamers beschikbaar. Als het project een succes is, dan komen er meer kamers voor studenten in de zorgcentra van De Zorggroep. De zorginstelling benadrukt dat de verhuur van de kamers niet ten koste gaat van oudere bewoners, die op een plekje in de centra wachten.