Ier zet neefje in tijdens inbraken in Limburg

Afbeelding ter illustratie © iStock
Een 28-jarige man uit Ierland is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het plegen van meerdere diefstallen en inbraken in Limburg. Op dievenpad zette hij zijn minderjarig neefje uit Baarlo in.
De man heeft drie jaar gekregen, waarvan één jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Familiebezoek

De Ier was in maart ongeveer twee weken op familiebezoek in Baarlo bij zijn neefje en zijn moeder. In die tijd pleegde hij meerdere inbraken waar hij zijn neefje meenam. De inbraken vonden plaats in Tegelen, Grevenbicht, Limbricht, Maasbree en America.

Gerammel

De eerste keer dat de Ier bij een woning inbrak was op 4 maart in Grevenbicht. De eigenaar van de woning was in de kelder van zijn huis toen hij gerammel hoorde op de begane grond. Hij ging kijken, waar de dief van schrok en uiteindelijk wegrende. Daarna zag de man dat er een stuk uit de voordeur was verdwenen. Dit is allemaal te zien op camerabeelden.

Nep-Rolex

Diezelfde dag slaagde de man uit Ierland er wel in om in te breken in een woning in Limbricht. Hij gooide een steen door de ruit, stal drie (nep) Rolex-horloges, acht gouden en zilveren ringen, meerdere kettingen en oorbellen. Ook hier was hij te zien op camerabeelden.

Gestolen gereedschap

Een week later stal hij geld uit een servieskast uit een woning in America. Een dag later liet de Ierse twintiger zijn neefje gereedschap stelen uit een bedrijfsbus in Maasbree. Op dezelfde dag was het duo te vinden in Tegelen. Daar werden ook sieraden gestolen, maar de eigenaar van de woning betrapte de twee en noteerde het kenteken van de auto.
Later werd de wagen aangetroffen in Baarlo en werd hij aangehouden. De man krijgt een straf. Zijn minderjarig neefje niet omdat de Ier misbruik van hem maakte.