'Een Huis Vol'-moeder Nadine terug naar gevangenis

Een brand verwoestte de woning van het 'Een Huis Vol'-gezin. © Romano Quaedackers
'Een Huis Vol'-moeder Nadine (43) die in december vorig jaar haar oude woning in Heerlen samen met haar ex-partner Kevin G. (35) in brand stak, is veroordeeld tot achttien maanden cel. Kevin moet langer de gevangenis in: drie jaar.
Dat heeft de rechtbank in Roermond donderdag besloten.

Willens en wetens

De rechter acht bewezen dat het duo op 1 december 2021 een huis aan de Van Rappardstraat in Heerlen doelbewust in brand heeft gestoken. Het bleek te gaan om de woning van de familie Quaedackers, dat in 2014 en 2020 te zien was in het succesvolle televisieprogramma Een Huis Vol.
Dat er opzettelijk brand is veroorzaakt, bleek onder meer uit de met benzine gevulde jerrycans die in het pand stonden. Die hadden ze enkele weken voor de brand gekocht. Verder hebben de oud-geliefden een minderjarige verdachte betrokken bij het plegen van de brand.

Verantwoordelijkheid

Dat ze geen enkele verantwoordelijkheid hebben genomen voor hun handelen, rekent de rechtbank hen zwaar aan. Met de brand hebben Nadine én Kevin levens op het spel gezet, vindt de rechtbank: "Een brand is onvoorspelbaar. Omwonenden mogen van geluk spreken dat ze op tijd hun woning konden verlaten. Er is een forse inbreuk gemaakt op het gevoel van de veiligheid van de slachtoffers. Ze hebben er nog dagelijks last van."

Eis van justitie

Nadine, die in een eerder stadium op vrije voeten is gesteld, hoorde twee weken geleden dertig maanden waarvan twintig maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Omdat ze al zeven maanden in voorarrest heeft gezeten, moet ze netto nog elf maanden de gevangenis in.
Kevin kreeg een lange eis te horen: een gevangenisstraf van drie jaar en vijf maanden. De rechtbank legt hem een lagere straf op dan de eis. Maar hij heeft wel een hogere straf gekregen dan zijn ex-vriendin Nadine. Dat komt omdat hij in het verleden voor een soortgelijk feit is veroordeeld.