Video: In Tegelen ben je nooit te oud om te dansen

Zo dansen zo'n 25 senioren wekelijks in ontmoetingscentrum De Glazenap in Tegelen. © Omroep Venlo
Om bezig te blijven zijn hobby's als kaarten, biljarten en breien erg populair onder senioren, maar het kan nog een tandje actiever. Zo dansen zo'n 25 senioren elke week in ontmoetingscentrum De Glazenap in Tegelen.
De dansmiddag is een initiatief van Sjaak en Sophia Bloemers. Elke week zorgen ze er samen voor dat alle aanwezige senioren met de voetjes van de vloer gaan.

Dj Sjaak

Waar wordt gedanst is natuurlijk muziek. Daarvoor is Sjaak verantwoordelijk. Al zeven jaar is hij de discjockey tijdens de dansmiddagen. Een taak die hij erg serieus neemt. "Het is super leuk om te doen. Elke week hou ik bij welke liedjes ik heb gedraaid, zodat het niet wekelijks hetzelfde is. Anders zou ik net zo goed een cd kunnen afspelen", zegt de dj tegen Omroep Venlo.

Sophia

Sjaak doet dit alles niet alleen. Zijn vrouw Sophia is namelijk ook druk in de weer met het dansen. "En dat ben ik al zolang ik me kan herinneren", zegt Sophia. "Veel van de mensen die hier komen dansen ken ik van vroeger, want in al die jaren kom je veel mensen tegen op de dansvloer."