L1mburg Centraal: stel natuur centraal, zo adviseert Remkes

Johan Remkes © Jean-Pierre Geusens
Herstel kademuren Valkenburg gestart. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Remkes: snel honderden grote uitstoters stikstof uitkopen

Maanden is er onderhandeld tussen politiek, boeren en boerenorganisaties. Reikhalzend werd er uitgekeken naar rapport van Bemiddelaar Johan Remkes. Die presenteerde woensdagmiddag zijn bevindingen over de stikstofaanpak van het kabinet. Remkes heeft de afgelopen drie maanden gesproken met alle betrokken partijen. Het kabinet moet zorgen dat 500 tot 600 grote veehouderijen en andere stikstofuitstoters in de buurt van kwetsbare natuurgebieden binnen een jaar stoppen. Dat is een van Remkes' adviezen.
Bekijk hier de hele reportage

Provincie, hoe verder na presentatie stikstofrapport Remkes?

Er is maanden onderhandeld tussen politiek, boeren en boerenorganisaties. Alle partijen keken reikhalzend uit naar rapport van Remkes. Hoe zien de gevolgen voor Limburg eruit? Te gast is stikstofgedeputeerde Geert Gabriëls, verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid.
Bekijk hier de hele reportage

Herstel kademuren Valkenburg gestart

Er is een begin gemaakt met het herstel van de kademuren in Valkenburg. De muren langs rivier de Geul en zijbeek de Molentak zijn door de overstromingen vorig jaar beschadigd. De muren waren al provisorisch gerepareerd, maar nu worden ze definitief hersteld. De werkzaamheden aan de kademuren duren een half jaar. Daarmee is nog lang niet alles hersteld.
Bekijk hier de hele reportage

Dag drie van rechtszaak Yvo T.

Deskundigen zetten vraagtekens bij het selectieve geheugenverlies van Yvo. T. De man (40) uit Schinnen staat in Tongeren terecht voor de moord op een Belgische politieagent. Woensdag, op de derde dag van het proces, kwamen een psycholoog en psychiater vertellen over hun bevindingen.
Bekijk hier de hele reportage

Milou Mets over naderende wereldtitel Max

Zondag krijgt Max Verstappen een nieuwe kans om zijn tweede wereldtitel te pakken. Dat het afgelopen weekend niet lukte vindt autocoureur Milou Mets uit Bingelrade niet zo erg.
Bekijk hier de hele reportage

Neet oét Lottum weer bijeen

De Venlose band Neet oét Lottum komt weer bij elkaar voor een reeks optredens. De band met zanger Frans Pollux trad op tussen 1995 en 2009 op festivals en feesttenten. Ze maakten zes albums en scoorden een hit met Hald mich 's vas. Dat nummer stond verschillende keren op nummer 1 in de Limburgse 10.
Bekijk hier de hele reportage