Buurtkamers langer open ondanks hoge gasprijzen

Buurthuis in Geleen extra lang open voor warm kopje koffie bij de radiator. © L1 (Peter Beeker)
Mensen die thuis op de gasrekening willen bezuinigen, kunnen binnenkort terecht in de zogeheten buurtkamers van het Leger des Heils.
Normaal zijn deze ruimtes enkele uren per dag in gebruik voor cursussen of bijbelstudie.

Hele dag open

In Geleen is zaterdag al een de tweede buurtkamer geopend. Donderdag volgen die in Venlo, Treebeek, Roermond en Maastricht. Het Leger des Heils gaat ze in november, december en januari de hele dag openstellen zodat iedereen die dat wil erheen kan.

Verwarming

Aalt Fikse van Leger Des Heils hoort schrijnende verhalen: "Mensen die thuis in de kou zitten met de verwarming dicht. Het komt écht voor in dit land. Daarom hebben wij besloten de buurthuizen of ontmoetingswinkels langer open te stellen. Met een kopje koffie of thee opwarmen en dan moet de echte winter nog komen."

Niet eenzaam

Wim Vranken heeft de weg naar de nieuwe buurtkamer aan de markt in Geleen snel gevonden. De ontmoetingswinkel voor "tweede-kans-kleding" en een praatje is welkom voor Wim al wil hij allesbehalve zielig overkomen. "Ik kan goed alleen zijn maar af en toe moet ik er gewoon even uit en wat mensen zien. Dan loop ik de stad in en bezoek wat winkels. Dit buurthuis is een fijne plek om even te zitten. Ik ken een aantal mensen en de anderen leer ik wel kennen, daar ben ik niet bang voor."