Zes aanhoudingen in grote drugszaak Maasbree

De politie hield dinsdag zes mannen aan. © iStock
De politie heeft dinsdagmorgen in Limburg, Rotterdam en Den Haag in totaal zes mensen aangehouden in verband met een grote drugszaak. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van een grote partij xtc-pillen en amfetamine in juli 2021.
Een van de verdachten komt uit Venlo, de andere verdachten wonen niet in Limburg.

Straatwaarde van 10 tot 15 miljoen

De politie deed sinds ruim een jaar onderzoek. Indertijd vervoerde een chauffeur van een vrachtauto levensmiddelen, waarbij de dozen tijdens zijn rit omvielen. Op een parkeerplaats in Maasbree werden toen verdovende middelen tussen de lading ontdekt. Het bleek uiteindelijk te gaan om een partij xtc-pillen en amfetamine, bij elkaar zo’n 240 kilo. De lading was afkomstig uit een loods van een bedrijf in Oostrum. De straatwaarde daarvan is naar schatting tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Stroomversnelling

Volgens de politie kwam het onderzoek de afgelopen maanden in een stroomversnelling. Dit leidde dinsdagochtend tot de aanhouding van zes mannen. Naast een 29-jarige verdachte uit Venlo, zijn er drie verdachten van 21, 27 en 31 jaar oud uit Vlaardingen, een 39-jarige man uit Rijswijk en een 49 jaar oude man uit Waddinxveen.

Naar Limburg gebracht

Alle verdachten worden in de loop van de dag overgebracht naar politiebureaus van de eenheid Limburg en worden daarna verhoord. Aanstaande vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!