Rechtbank wil haast met behandeling automoord Blerick

Bloemen op de plek waar de 26-jarige Bartek begin november 2021 werd aangereden en om het leven kwam. © L1 (Guus Benders)
Als het aan de rechter ligt, moet de zaak waarbij de 26-jarige Bartek uit Blerick op 1 november vorig jaar om het leven kwam zo snel mogelijk inhoudelijk worden behandeld.
Dat bleek dinsdag tijdens een tussentijdse zitting, waarbij hoofdverdachte Marcelino J. (22) afwezig was, in de rechtbank van Roermond.

Auto als moordwapen

J. moet zich voor de rechter verantwoorden voor een dodelijke aanrijding op de kruising van de Nieuwborgstraat met de Burgemeester Gommansstraat in Blerick op 1 november 2021. Volgens justitie heeft de man zijn auto als moordwapen gebruikt door met het voertuig de scooter, waar Bartek en zijn vriend op zaten, met hoge snelheid van achteren te rammen. Bartek overleefde de aanrijding niet en zijn kompaan raakte zwaargewond. Ook werd een voorbijgangster geraakt.

Veel te hard

Tijdens een eerdere zitting dit jaar werd al duidelijk dat Marcelino ruim 50 kilometer te hard heeft gereden. Samen met bijrijder Yassine H. reed Marcelino op een 30-kilometerweg de scooterrijder aan met een snelheid van 83 tot 93 kilometer per uur. Medeverdachte Yassine heeft in hechtenis gezeten, maar is vorig jaar november op vrije voeten gesteld. Beide mannen moeten tijdens de inhoudelijke behandeling voor de rechter verschijnen.

Zitting in rechtbank

Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend. Eerst staat er nog een zogeheten regiezitting op de planning. Die vindt 18 november plaats. Tijdens die zitting kan de verdediging én het Openbaar Ministerie (OM) zich uitlaten over eventuele onderzoekswensen.