Inflatie: Roermond komt met ontbijthulp voor kinderen

Afbeelding ter illustratie
Gezinnen die het moeilijk hebben om rond te komen en daardoor ook moeite hebben om hun kinderen gezond eten voor te zetten, kunnen zich bij de gemeente in Roermond melden.
Dat was de boodschap van burgemeester Rianne Donders van Roermond dinsdagochtend tijdens het jaarlijkse Burgemeestersontbijt in de Tuinzaal van het stadhuis.

Meld je bij de gemeente

Door de ontwikkelingen landelijk en wereldwijd hebben steeds meer gezinnen het moeilijk om financieel rond te komen. Dat kan zo ver gaan dat een gezond ontbijt er bij in kan schieten, of dat er 's morgens zelfs helemaal geen eten op tafel staat. "We bezorgen op een aantal adressen ontbijtjes voor kinderen waarvan we zeker weten dat ze die anders niet zullen krijgen. Het is voor ons heel belangrijk om te weten hoe de mensen ervoor staan. Aarzel niet en neem altijd contact op met de gemeente", zegt burgemeester Rianne Donders van Roermond.

Burgemeestersontbijt

Al jaren wordt het Nationale Burgemeestersontbijt gehouden. Basisschoolkinderen eten hun ontbijt met de burgemeester, om zo het belang van een gezonde ochtendmaaltijd te benadrukken. Groep 8 van basisschool Leeve at dinsdag samen met burgemeester Donders in de Tuinzaal van het stadhuis.
Naast een gezond ontbijtje dat voornamelijk bestaat uit verschillende gezonde broodjes en fruit mochten de kinderen ook vragen stellen aan de burgemeester. Al bleven die deze keer achterwege.