L1mburg Centraal: Rechtszaak doodgeschoten agent in Spa

Verdachte Yvo T. tijdens rechtszaak. Hij wil niet herkenbaar in beeld worden gebracht. © L1
Rechtszaak gestart over doodgeschoten agent in Spa en dure stroom betekent ook dure kerstverlichting. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Rechtszaak gestart over doodgeschoten agent in Spa

In Tongeren is het strafproces tegen Yvo T. uit Schinnen begonnen. De 40-jarige man wordt ervan verdacht vier jaar geleden een Belgische politie-agent te hebben doodgeschoten. Dat gebeurde in Spa, tijdens het Formule 1-weekend. De Limburger was daags voor de Grand Prix samen met zijn broer en een kennis in een kroeg, daar kregen ze ruzie. Een portier zag dat een van hen een pistool had en waarschuwde de politie. Yvo T. zou volgens justitie uiteindelijk vijf keer geschoten hebben op de politie.

Dure stroom, dure kerstverlichting

Wie gewend is om in december het hele huis vol met lampjes te hangen, kan wel eens bedrogen uitkomen door de gestegen energieprijzen. De rekening voor de kerstverlichting kan al snel tientallen euro's in de maand duurder worden dit jaar. De kerstshows bij grote tuincentra zijn sinds deze week weer open en het energieverbruik is daar dan ook een terugkerende vraag.

Bovens voorgedragen als CDA-lijsttrekker Eerste Kamerverkiezingen

Hij is door het partijbestuur van het CDA unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen volgend jaar, oud-gouverneur Theo Bovens. De 75 Eerste Kamerleden worden niet rechtstreeks gekozen, maar door de leden van de twaalf Provinciale Staten. Dat gebeurt eind mei 2023. Theo Bovens is te gast in de studio.

Tour de Dumoulin is vooral ook genieten voor Tom zelf

Tom Dumoulin is dan geen profrenner meer, dat maakt hem niet minder populair bij honderden kinderen. Tijdens Tour de Dumoulin, het wielerevenement dat de voormalig wereldkampioen zelf organiseert, konden kinderen kennismaken met de wielersport. Dumoulin genoot zichtbaar van alle kleintjes en was ook niet te beroerd om tranen te drogen.

De grootste pompoen van Sevenum

Jarenlang kweekten en verkochten Jeu en Mien Aerts pompoenen aan huis, in alle soorten en maten. Zelfs aan Toverland werden vlak voor Halloween pompoenen verkocht. Totdat het door ziekte van Mien niet meer ging. Nadat hun kleinzoon vroeg of opa en oma toch niet weer eens een grote pompoen wilden kweken, hebben ze de draad weer opgepakt. Dit jaar is het gelukt, de grootste pompoen die ze ooit kweekten siert nu hun tuin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!