Wordt Theo Bovens de nieuwe burgemeester van Maastricht?

Theo Bovens © L1
Na het aangekondigde vertrek van burgemeester Annemarie Penn-te Strake in juli 2023 is Maastricht op zoek naar een vervanger. Een vaak genoemde naam is die van oud-gouverneur Theo Bovens.
De CDA'er noemt het maandagavond in televisieprogramma L1mburg Centraal 'mooie complimenten'.

Burgemeester

Op de vraag of hij de rol overweegt, geeft hij een helder antwoord: "Ik denk dat Maastricht naar een jongere kandidaat zal moeten zoeken." Een tweede reden om het burgemeesterschap af te wijzen, is zijn nauwe betrokkenheid bij de stad. "Je moet afstand kunnen bewaren tot wat er in Maastricht gebeurt", vindt Bovens.
Voor sommige inwoners blijkt dat juist niet. Zo noemt een man de naam van Bovens als hij wordt gevraagd naar wie de rol zou moeten invullen. "Hij heeft door de jaren heen laten zien dat hij feeling met de regio én Maastricht heeft."

Lijsttrekkerschap

Waar Bovens wel op inzet, is het lijsttrekkerschap van het CDA voor de Eerste Kamer. Of hij die rol mag invullen, wordt 5 november duidelijk. Bovens meent dat hij in de Eerste Kamer onder andere bij kan dragen door de verbinding met de regio te versterken. "En ik denk dat ik ook het sociale gezicht kan meenemen, die menselijke maat inbrengen in de discussie."