Geen geld voor verhuizing hondenvoerfabriek Meerssen

Vlees wordt gedroogd en verwerkt tot hondenvoer © Istock
Hondenvoerfabriek Dogstar in Meerssen krijgt geen geld van de gemeente om te kunnen verhuizen. Ondanks de stank- en geluidsoverlast van de in een monumentale watermolen gevestigde fabriek, houdt de gemeente de hand op de knip.
Het bedrijf wil graag één miljoen van de gemeente, waarvan de helft als subsidie. De overige vijf ton wil het bedrijf als een lening met lage rente. Dogstar zegt dat geld nodig te hebben om te kunnen verhuizen naar een minder overlastgevende plek.

Appartementen

De gemeente Meerssen liet in 2018 al weten dat het bedrijf kon fluiten naar de steun, en heeft dat nu nog een keer bevestigd. Het onderwerp is weer actueel nu er wordt gesproken over de bouw van appartementen in het Grote Molen-complex, waarvan de hondenvoerfabriek deel uitmaakt.
De fabriek is al jarenlang bron van stankoverlast door het vlees dat er tot diervoeding wordt verwerkt. Dogstar ligt aan de Geul, pal tussen een middelbare school en woningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!