Gemeente trekt vergunning studentenvereniging Tragos niet in

Studentenvereniging Tragos in Maastricht. © ANP
De gemeente Maastricht gaat de vergunningen van studentenvereniging Tragos niet intrekken. Wel schroeft de gemeente het toezicht op het gebouw van Tragos op.
D66 had gevraagd of dit eventueel mogelijk zou zijn, na de misstanden tijdens de ontgroening.
Volgens het stadsbestuur is er juridisch gezien geen aanleiding voor het intrekken van de alcoholvergunning en de nachtontheffing van de studentenvereniging, schrijft RTV Maastricht.

Geen proces-verbaal

Er ligt geen proces-verbaal bij de politie waaruit blijkt dat de vergunningen zijn overtreden. De gemeente gaat het toezicht op het pand van Tragos wel intensiveren. De studentenvereniging kreeg van de Universiteit Maastricht al wel forse sancties opgelegd. Zo zijn onder meer de bestuursbeurzen en de subsidie voor de vereniging voorlopig ingetrokken.

Vernederd met urine en braaksel

Tijdens de ontgroening begin september werden aspirant-leden bekogeld met urine. Ook werden mannen gedwongen bier met sardientjes, prei en knoflook te drinken. Studenten moesten daardoor overgeven. Doordat de aspirant-leden op pallets zaten, braakten ze over elkaar heen.
Daarnaast waren er klachten over vrouwonvriendelijk en racistisch gedrag tijdens de ontgroening. Acht leden zijn na de uit de hand gelopen ontgroening geschorst.