L1mburg Centraal: Laatste dag Eyewitness museum in Beek

Bezoekers konden op de laatste openingsdag van het Eyewitness museum nog enkele items kopen. © Jean-Pierre Geusens
Brandweer waarschuwt voor risico bij gebruik kacheltjes, wordt Max Verstappen opnieuw wereldkampioen en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zondag 2 oktober 2022.

Brandweer waarschuwt voor risico bij gebruik kacheltjes

Nu de temperaturen dalen wordt en de energieprijzen stijgen gaan consumenten op zoek naar alternatieven. Houtkachels, omgebouwde airco's en petroleumkacheltjes. Volgens de brandweer zijn die kachels niet zonder risico. Aan de andere kant zijn petroleumkachels bij bouwmarkten haast nergens meer te krijgen zijn.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Laatste dag voor Eyewitness museum in Beek

Vanaf 18.00 vandaag is er geen oorlogsmuseum meer in Limburg. Het Eyewitness Museum in Beek sluit definitief de deur. Op de allerlaatste dag konden bezoekers nog één keer de collectie bekijken en was er klein marktje voor verzamelaars. De meeste museum stukken zijn al verkocht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

TBS-kliniek Rooyse wissel start met opleiding

Een personeelstekort in de zorg, dat is niet nieuw. Ook niet dat zorginstellingen zelf studenten al deels opleiden. Maar als student beginnen in een TBS-kliniek, dat is toch weer een ander verhaal. Maar bij de Rooyse Wissel in Venray kunnen ze niet anders en daar gaan ze nu ook intern studenten opleiden voor een baan in de kliniek voor mensen met ernstige psychiatrische problemen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Wie wordt de nieuwe voorzitter van de VVD?

Een Brabantse Maastrichtenaar of een Maastrichtse Brabander. Wie wordt de nieuwe voorzitter van de VVD? Leden kunnen zich deze week online uitspreken. Onno Hoes is de kandidaat die werd voorgedragen voor het hoofdbestuur. We kennen hem vooral als oud-burgemeester van Maastricht. Maar wie is Eric Wetzels, die tweede kandidaat? Vandaag was Wetzels te gast in het L1 Radioprogramma De Stemming.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Nog geen titel voor Verstappen

Een dramatisch verlopen raceweekend voor Max Verstappen in Singapore. De Limburger kon de wereldtitel dit weekend in theorie al pakken, maar een slechte start en een spin gooiden roet in het eten. Verstappen werd uiteindelijk 7e in een race die gewonnen werd door teamgenoot en concurrent Sergio Perez.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Embaló en Özyakup leiden Fortuna naar belangrijke zege

Fortuna Sittard heeft zijn tweede overwinning op rij binnen. De Sittardenaren versloegen in eigen huis FC Volendam met 2-0. Bij rust was deze stand al bereikt door doelpunten van Embaló en Özyakup.
Bekijk hier de hele reportage terug.

‘Blockbuster’ MELLE moet aantal museumbezoekers opkrikken

Een jaar na de heropening in het voormalige postkantoor draait Museum van Bommel van Dam voor het eerst een grote tentoonstelling rond één kunstenaar. Het volledige museum staat in het teken van de surrealistische schilder Melle. Van Bommel van Dam hoopt hiermee veel publiek te trekken - na een jaar dat fors minder bezoekers trok dan gehoopt.
Bekijk hier de hele reportage terug.