L1mburg Centraal: Studenten in problemen met energieprijzen

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Studenten in de problemen met stijgende energieprijzen, samenvatting van MVV Maastricht, Roda JC Kerkrade en VVV Venlo en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zaterdag 1 oktober 2022.

Studenten in de problemen door energieprijzen

Armoede grijpt sinds de stijgende energieprijzen steeds meer om zich heen. Ook studenten die het normaal gezien ook al niet zo breed hebben, krijgen te de gevolgen van alsmaar oplopende gas en elektriciteit kosten voor hun kiezen. Zoals buitenlandse studenten Kasper en Greta. De een soms wel net wat meer dan de ander.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Samenvatting MVV Maastricht - Willem II

Een Maastrichts kwartiertje zorgde gisteravond voor een enorme stunt van MVV, dat in de slotfase van de wedstrijd tegen Willem II een 2-0 achterstand om wist te buigen naar een 3-2 overwinning. De man van de wedstrijd had een toepasselijke naam: Rein van Helden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Samenvatting Almere City FC - Roda JC

Om bovenin mee te blijven doen, moest Roda drie punten pakken. Maar de Kerkraadse ploeg, met de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in het elftal, was zichzelf niet waardoor Almere City eenvoudig kon winnen. Misschien lag het aan het ontbreken van de fanatieke Roda-fans in Almere.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Samenvatting NAC Breda - VVV Venlo

NAC wilde gisteravond in eigen huis het 110-jarig bestaan luister bijzetten met een overwinning op VVV. Maar de ploeg van Rick Kruys was een week voor de derby tegen Roda JC niet van plan daar aan mee te werken. Waardoor de jubilaris zelf het lijdend voorwerp werd.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Wereldtitel voor Max Verstappen?

Morgen kan Max Verstappen wederom de wereldtitel binnenslepen. We blikken vooruit.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Onthulling kunstwerk Job Smeets in Weert

In Weert is vandaag een gigantisch kunstwerk onthuld van de wereldberoemde ontwerper Job Smeets. uit Weert. Het metershoge Standing On the Schoulders of Giants is een eerbetoon én knipoog naar de historie die de stad heeft gemaakt, heeft verloren en behouden.
Bekijk hier de hele reportage terug.