L1mburg Centraal: steun aan Heerlen-Noord voor schoenen

Minister Hugo de Jonge ontving een toekomstplan van en voor Heerlen-Noord © L1
L1mburg Centraal is vandaag met bewoners van Heerlen-Noord op bezoek in Den Haag. Dit en ander nieuws in de uitzending van vrijdag 30 september.

Steun aan Heerlen-Noord in ruil voor schoenen

De inwoners van Heerlen-Noord willen een betere wijk en daarvoor kijken ze niet alleen naar de politiek, ze vechten zélf voor hun buurt. De bewoners hebben een plan gemaakt en trokken vandaag naar Den Haag, naar de minister, om het aan te bieden, samen met een paar nieuwe schoenen. Heerlen-Noord kent veel werkloosheid, sociale achterstand en criminaliteit. Er is geld nodig om die problemen aan te pakken.

Fortuna wil met winst op FC Volendam weg uit gevarenzone

Na twee weken zonder competitievoetbal staat zondag voor Fortuna Sittard het belangrijke duel met FC Volendam op de kalender. Eén ding is duidelijk: de belangen voor beide ploegen zijn al vroeg in het seizoen enorm groot.

DeWolff op Europese tour, met The Black Crowes

De Geleense band DeWolff gaat vanaf nu mee op tour met de grote Amerikaanse band The Black Crowes. Drie weken lang staan dan met de band in arena's en grote hallen door heel Europa. Frontzanger Pablo van der Poel zit alleen momenteel in een verbouwing. Een maand geleden verhuisde hij terug naar Limburg.