MeToo-affaire rond manager Zuid-Limburgse zorginstelling

De slachtoffers trokken aan de bel bij de leiding © iStock
Een manager van de Zuid-Limburgse zorginstelling Radar is deze zomer ontslagen na een heftige MeToo-affaire. De man zou seks hebben afgedwongen bij jonge medewerksters, onder wie een stagiaire.
Het zou gaan om een 37-jarige zorgmanager uit Heerlen, blijkt uit onderzoek van Pointer en De Limburger.

Ontslagen

De man zou maandenlang ongewenste seksuele handelingen bij jonge medewerksters hebben afgedwongen. Zo verklaarde één van hen dat onder meer de hulp voor cliënten afhankelijk was van haar bereidheid tot seksuele handelingen.
Eén van de jonge vrouwen attendeerde de directie van Radar op de kwestie. Daarna werd de man in april op staande voet ontslagen.

Naar de rechter

De zaak is toch naar buiten gekomen, omdat de man zijn ontslag aanvocht. De rechtbank wees ieder verzoek van de Heerlenaar af, waaronder een schadevergoeding van bijna een ton en een 'positief getuigschrift'. Volgens Pointer en De Limburger is de man per 1 juni voor een gemeente gaan werken. Het is niet bekend welke gemeente dit is en of die gemeente op de hoogte is van zijn gedrag.

Direct gehandeld

In een reactie aan de krant laat een woordvoerder van de directie van Radar weten: "Wij tolereren binnen onze organisatie geen enkele vorm van grensoverschrijdend gedrag. In het geval van de betreffende manager hebben we dan ook direct gehandeld."
De ontslagen manager heeft hoger beroep aangetekend.