Aanleg Leisure Lane volgende week van start

De fiets- en wandelroute loopt van Schinnen naar Simpelveld © Leisurelaneparkstad.nl
In Beekdaelen en Heerlen wordt donderdag 6 oktober gestart met de aanleg van de eerste delen van de Leisure Lane.
Dan wordt ook de nieuwe naam van de fietsroute bekend gemaakt.

Fietsroute

De Leisure Lane is een 34 kilometer lange fietsroute die heel Parkstad moet verbinden van Beekdaelen tot Simpelveld. Het project moet volgend jaar afgerond zijn.

Kosten

Eerder bleek dat de kosten van het project hoger uit zouden vallen dan verwacht. Dat kwam door de coronacrisis maar ook door de oorlog in Oekraïne. Versoberingen zoals het schrappen van een aantal kunstwerken of rustpunten moeten de hogere kosten terugdringen.

Verschillende delen

De bouwwerkzaamheden van het traject worden in verschillende delen uitgevoerd. In oktober wordt gestart in de gemeenten Beekdaelen en Heerlen. Dan wordt het volledige tracé vanaf het Zwarte Pad langs de Geleenboek tot aan de gemeentegrens van Heerlen aangelegd. In die stad komt ook het tracé op de Heideveldweg. Als het goed is, kan er dit jaar nog gebruikt worden gemaakt van die delen.

Drie fietsbruggen

Verder begint in die maand ook de bouw van drie fietsbruggen. Die komen in de gemeente Heerlen (Pastoorkuilenweg en Grubbelaan) en in Landgraaf (Melchersstraat). De rest van de fietsroute wordt volgend jaar aangelegd.