Hoogbejaarde Maastrichtse gewond bij beroving in lift

Ruim twee maanden na de overval publiceert de polite beelden van de verdachten © Istock/Politie
Een 89-jarige vrouw in Maastricht die in haar eigen huis werd beroofd van haar portemonnee, is daarbij gewond geraakt aan allebei haar polsen. De twee daders pinden uiteindelijk honderden euro's met de bankpas van het slachtoffer.
De beroving gebeurde al op 12 juli, maar is toen niet door de politie naar buiten gebracht. Dat gebeurde vrijdag pas, daarbij werden ook beelden van de verdachten gepubliceerd.

Boodschappen

De vrouw deed eerder op de dag boodschappen in winkelcentrum Malberg , waarbij de latere overvallers haar pincode afkeken. Ze volgden de bejaarde Maastrichtse naar haar appartementencomplex, waar ze in de lift haar portemonnee stelen.

Beelden

Met de bankpas nemen ze even verderop in totaal 800 euro van de bankrekening van hun slachtoffer. De politie tast in het duister over de identiteit van de verdachten, en komt daarom nu met bewakingsbeelden in de hoop dat het publiek wel een idee heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!