Dertig huizen in Horst worden gesloopt, bewoners moeten weg

De woningen die gesloopt worden © Omroep Horst aan de Maas
Wonen Limburg wil binnen twee jaar de dertig woningen aan de Prinses Marijkestraat in Horst slopen. Er komen vijftig woningen voor terug.
Dat maakte wethouder Roy Bouten woensdagavond tijdens een buurtbijeenkomst bekend. e bewoners mogen nu op zoek naar een nieuwe woningen of kunnen in de nieuwe wijk terug komen wonen als de nieuwe woningen klaar zijn. Zij krijgen een voorrangspositie op de woningmarkt om ze zo snel mogelijk aan een nieuwe woning te helpen. Binnen nu en twee jaar worden de woningen aan de Prinses Marijkestraat gesloopt.

Verouderd

Dit project is in samenwerking met woningcoöperatie Wonen Limburg. Het complex aan de Prinses Marijkestraat was aan vervanging toe, zegt de wethouder. “Het pand was erg verouderd. Het voldeed eigenlijk niet meer aan de eisen.”

Emotioneel

De aanwezige buurtbewoners reageerden verschillend die avond. "Een aantal was emotioneel, want je moet ineens je woning verlaten", zegt Bouten. “Maar de meesten pakten het nieuws goed op, ze krijgen er eigenlijk een betere woning voor terug.”

Hangplek

De gemeente wil de buurtbewoners betrekken bij de nieuwe plannen. "Het is zelfs zo dat we de jongeren die daar veel hangen willen betrekken bij de plannen en dat we samen kijken hoe we hun nieuwe hangplek kunnen inrichten", zegt Bouten.

Project Horst-West

Er komen sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en midden huurwoningen terug in de wijk. Over twee jaar moet alles klaar zijn. Dit plan is een stap in het project Horst-West, waarin de gemeente onder andere zoveel mogelijk gevarieerde wijken wil creëren.