Nieuw DSM-hoofdkantoor moet deel van de buurt worden

Dimitri de Vreeze (Co-CEO Koninklijke DSM) en burgemeester Annemarie Penn-te Strake. © Jean-Pierre Geusens
Donderdag is met de legging van de eerste steen het begin gemaakt met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van DSM. Daarvoor is de afgelopen maanden eerst een oude bioscoop in het Maastrichtse stadsdeel Wijck gesloopt.
Wat opviel in de toespraken tijdens de officiële plechtigheid, waarbij buurtbewoners waren uitgenodigd, was het streven het contact met de buurt te houden. Tijdens de sloop, tijdens de bouwwerkzaamheden en ook als het hoofdkantoor klaar is.

Clubhuis

De co-CEO van DSM, Dimitri de Vreeze, spreekt liever niet van een hoofdkantoor, maar van een clubhuis. "Er komt hier een parkje waar de buurt ook gebruik van kan maken. En in ons clubhuis zullen we ook evenementen organiseren, waarbij ook soms de buurt wordt betrokken. Ik denk aan zoiets als proeverijen van voedingsmiddelen die met onze supplementen zijn gemaakt. Dit wordt een plek om samen te werken, te inspireren, geïnspireerd te worden en te verbinden."

Klaar

Het 'DSM Clubhuis' zal bestaan uit de oude technische school, een rijksmonument dat na de verbouwing klimaatneutraal zal zijn, en daaraan vast zal de nieuwbouw verrijzen. Dan zullen er 350 werkplekken zijn voor 700 medewerkers. Eind 2023 moet het gebouw gereed zijn.