Noodopvang voor asielzoekers in Oostrum verlengd

In deze evenementenhal worden de asielzoekers opgevangen © L1
De tijdelijke noodopvang van asielzoekers in de voormalige evenementenhal in Oostrum wordt verlengd. De noodopvang zou eigenlijk in oktober sluiten, maar blijft nu tot 1 juli 2023 open.
In de voormalige evenementenhal worden sinds april 350 asielzoekers opgevangen.

Onvoldoende plekken

"Op dit moment is er sprake van een onhoudbare situatie in de migratieketen. De instroom kan niet worden opgevangen en er zijn onvoldoende opvangplekken om mensen onder te brengen", stelt burgemeester Leontien Kompier.
Daarom hebben zowel het Rijk als het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een dringend beroep op de gemeente gedaan om de tijdelijke opvang langer open te houden. "Anders lopen we het risico dat er voor de huidige bewoners van de noodopvang geen adequaat alternatief voor handen is."

Verlenging overeenkomst

De overeenkomst met het COA en de vergunning voor de noodopvang lopen op 22 oktober af. De gemeenteraad van Venray beslist op dinsdag 4 oktober officieel over de verlenging daarvan.

Geen rekening met winterweer

Bij het inrichten van de noodopvanglocatie in de voormalige evenementenhal is geen rekening gehouden met de wintermaanden. In overleg met het COA gaat de gemeente Venray kijken of er extra maatregelen nodig zijn voor de verwarming van het pand en de verlichting in en rond de locatie.