Theo Bastiaens blijft baas van hoogleraren Open Universiteit

Open Universiteit/inzetje: Theo Bastiaens © L1 / Open Universiteit
De geboren Heerlenaar Theo Bastiaens blijft nog eens vier jaar de baas van de hoogleraren van de Open Universiteit in Heerlen.
De rector magnificus is herbenoemd door de Raad van toezicht. Zijn herbenoeming gaat op 1 januari 2023 in.

Interdisciplinair onderzoek

Bastiaens is vereerd met de herbenoeming en wil verder gaan op het ingeslagen pad. "Naast vanzelfsprekend een verdere versterking van het academische afstandsonderwijs, waar velen ons van kennen, hebben we bij de Open Universiteit de afgelopen jaren werk gemaakt van interdisciplinair onderzoek. Hiermee willen we vanuit onze verschillende disciplines gezamenlijk bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen."

Hoogleraar

Bastiaens werd in 1968 geboren in Heerlen en promoveerde in 1997 aan de Universiteit Twente. Hij volgde daarvoor nog de pabo in Heerlen. De Limburger is hoogleraar Didactiek van nieuwe media. Ook is hij lid van de Raad van toezicht van de FernUniversität in Hagen.
De hoogleraar volgde op 1 januari 2019 Anja Oskamp op als rector magnificus van de Open Universiteit. Op dit moment vormt hij samen met professor doctor Frank van der Duijn Schouten het College van bestuur.