COA wil noodopvang Schinnen langer openhouden

Vluchtelingen op de voormalige basis zijn ondergebracht in tenten © Yves Lacroix(ZO-NWS)
Het COA gaat de gemeente Beekdaelen vragen in gesprek te gaan om de noodopvanglocatie op de oude Amerikaanse basis in Schinnen langer open te houden.
Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) tegenover ZO-NWS.

Druk

De gemeente wil op dit moment de noodopvang begin november sluiten. Onlangs gaf een meerderheid van de raad nog aan achter die beslissing te staan, ondanks de toegenomen druk op gemeenten om opvangplekken te regelen. Door het tekort aan opvangplekken in Nederland is het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel overvol.

Motie

De precieze termijn waarmee het COA het gebruik van het terrein wil verlengen is nog onduidelijk. Een gesprek met de gemeente moeten daar meer duidelijkheid over geven. Tijdens de raadsvergadering van 4 oktober ligt ook een motie voor van oppositiepartijen GroenLinks en de PvdA voor. Die roepen de gemeente op om de sluiting van de vluchtelingenopvang te heroverwegen en met omwonenden in gesprek te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!