Meeste coronabesmettingen van Nederland in Limburg

In Limburg zijn relatief de meeste mensen positief getest op corona. © iStock
In Limburg zijn afgelopen week per inwoner de meeste coronabesmettingen geteld van Nederland. Per 100.000 inwoners testten er 82 mensen positief in de periode van 22 tot 28 september. In totaal testten er 925 Limburgers positief in dezelfde periode.
Dat blijkt uit cijfers van Coviddashboard.nl.

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen telt de meeste positieve tests (116), gevolgd door Maastricht (98) Venlo (73) en Heerlen (73). Per 100.000 inwoners zijn de meeste besmettingen in Echt-Susteren (154 per 100.000 inwoners), gevolgd door Meerssen (143) en Maasgouw (141).

Bergen

In Bergen is de afgelopen week maar één persoon positief getest. Vaals staat daar net ietsjes boven, met drie besmettingen. In Beesel, Gennep en Mook en Middelaar zijn vijf mensen positief getest. Eén Limburger is in bovengenoemde periode door een coronabesmetting overleden. Dat gebeurde in Maastricht

Landelijk

Na Limburg zijn de meeste besmettingen in Gelderland en Overijssel met 72 en 69 positieve tests per 100.000 inwoners. In Drenthe is dit aantal het laagst met 50 besmettingen per 100.000 inwoners.

'Najaarsgolf mogelijk begonnen'

Het aantal positieve coronatests loopt door heel Nederland op, en dat is mogelijk 'het begin van de verwachte Covid-najaarsgolf', meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Het instituut registreerde in de afgelopen zeven dagen 12.269 positieve tests. Dat is het hoogste weektotaal sinds 13 augustus. Vergeleken met de week ervoor is het aantal bevestigde besmettingen met 39 procent gestegen. Dat is de snelste stijging op weekbasis sinds 25 juni, drie maanden geleden, toen de zomergolf op gang kwam.
Het aantal bevestigde besmettingen stijgt volgens het instituut onder vrijwel alle leeftijdsgroepen, maar met name onder mensen van 70 jaar en ouder.

Geen maatregelen

Ondanks de stijging zijn er voorlopig nog geen maatregelen nodig, zo adviseert Jaap van Dissel van het RIVM. De basismaatregelen, zoals handen wassen en bij een positieve test in quarantaine gaan, zijn nu 'gewoon' voldoende.