Dode bij drugslab: opnieuw verdachte op vrije voeten

De man is gevonden in een drugslab in Groningen © Noordernieuws
De 65-jarige verdachte in het onderzoek naar een drugslab en een uit Roermond afkomstige dode die werden gevonden in het Groningse Kiel-Windeweer, is vrijgelaten.
Het Openbaar Ministerie meldt dat de man uit het Groningse Oldambt nog wel verdachte blijft. Een andere verdachte, een 68-jarige man uit Midden-Groningen, zit nog steeds vast.

Doodsoorzaak onbekend

Op zondag 21 augustus werd drugsafval aangetroffen op een erf buiten Kiel-Windeweer. Na onderzoek bleek het volgens de politie te gaan om een drugslab. Een dag later werd het lichaam van de 38-jarige oud-Roermondenaar gevonden. De man had op dat moment geen vaste woon- of verblijfplaats meer. Het is onduidelijk waardoor hij om het leven is gekomen. Het OM kan niet zeggen wat de relatie is tussen de overleden man en het drugslab.

Arrestaties

Een man (68) en vrouw (65) uit de gemeente Midden-Groningen werden die zondag opgepakt op verdenking van het produceren van drugs. De vrouw werd al snel vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. Twee weken later werd een derde verdachte aangehouden, de 65-jarige man uit Oldambt.