L1mburg Centraal: Bierliefhebbers over vertrek Brand-pils

Enkele items in het Brand Bier Museum in Susteren. © L1 (Guus Benders)
Museum legt ook roerige tijden Brand Bierbrouwerij vast, werkklimaat Universiteit Maastricht moet verbeteren en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Geen pils uit Wijlre? Gulpener en Alfa niet blij

Gulpener Bier en Alfa Bier zijn niet blij met het vertrek van Brand Bier uit Limburg. Sterker nog, ze zijn boos. Ze vinden dat Heineken, eigenaar van Brand Bierbrouwerij, de regio in de steek laat. Heineken maakte maandag bekend dat het gaat stoppen met pils brouwen in Wijlre, waar ze sinds jaar en dag zitten. Bij de collega-brouwerijen leidde dat besluit dat gefronste wenkbrauwen.

Bierliefhebbers over vertrek Brand-pils uit Wijlre

Er is veel discussie over het vertrek van Brand pils. Wat betekent dat voor de liefhebber, de bierdrinker? Verslaggever Frank Moonen vanuit een café in Maastricht.

Museum legt ook roerige tijden Brand Bierbrouwerij vast

De geschiedenis van Brand kende meer momenten dat er ophef was of grote veranderingen werden doorgevoerd. In het particuliere Brand Museum in Susteren liggen meer dan duizend artikelen die die geschiedenis vertellen.

Vintage kleding doet het (té) goed in kringloopwinkels

Jongeren vinden steeds vaker hun weg naar tweedehandskledingwinkels of de kringloopwinkel. Oude kleren dragen is namelijk hip. Maar dat heeft gevolgen voor het aanbod. Mensen die de goedkope kleding echt nodig hebben, hebben minder te kiezen.

Infopunt in Vaals om V of M in paspoort te wisselen

Deze week gaat de Tweede Kamer in debat over de transgenderwet. Als die wordt aangenomen is het makkelijker om in je paspoort de geslachtsaanduiding man of vrouw te krijgen. Vera Simons heeft het Infopunt Genderidentiteit in het gemeentehuis van Vaals geopend. Vera heeft zelf de hele transitie van man naar vrouw meegemaakt en heeft eindelijk haar v in het paspoort. Zij hoopt mensen te kunnen helpen die vragen hebben over hun identiteit, maar ook mensen die meer willen weten over dit onderwerp.

Werkklimaat Universiteit Maastricht moet worden verbeterd

Het werkklimaat op de Universiteit Maastricht moet verbeteren. Pesterijen, discriminatie en intimidatie komen regelmatig voor. Kersvers hoogleraar Daniel van den Hove pleit al langer voor sociale veiligheid. Een deel van zijn inaugurele rede wijdde hij vrijdag aan het onderwerp.

Fortuna-vrouwen samen op sportpark Watersley

De voetbalvrouwen van Fortuna Sittard voelen zich zowel op als ook naast het veld perfect aan, Dat is niet verwonderlijk als je samen met een groot gedeelte van de selectie in één huis woont op sportpark Watersley.