Woningen voor Oekraïners, statushouders en starters onzeker

Foto ter illustratie. © iStock
Het plan om flexwoningen te bouwen voor Oekraïense vluchtelingen, statushouders en starters in de gemeente Mook en Middelaar is op een laag pitje gezet.
Er blijkt te weinig zekerheid over de financiële dekking van het plan, schrijft de Gelderlander.

Tijdelijke huisvesting

De gemeente deed onderzoek naar een plan om tijdelijke huisvesting voor Oekraïners te combineren met woningen voor statushouders en starters. Het plan moest kostenneutraal zijn, dankzij de verwachte vergoedingen van het Rijk.
Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat er toch problemen worden verwacht met de financiën. De bekostigingsregeling voor Oekraïners is onvoldoende, waardoor het onduidelijk blijft of de gemeente op termijn wel alle kosten vergoed gaat krijgen.

Gesprekken voeren

Het plan is nog niet volledig ter zijde geschoven, belooft wethouder Ton Herings in de krant. Er wordt nog gezocht naar oplossingen door gesprekken met de provincie en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Locaties in beeld

Vier locaties zijn in beeld voor het plaatsen van de woningen: de locatie van het voormalige Groene Kruisgebouw (Mook), een terrein aan de Bovensteweg (Mook), het voormalige Chinese restaurant aan de Rijksweg (Plasmolen) en een weiland in Middelaar.
Het voorstel voor uitstel van het besluit over de huisvesting wordt donderdag in de raad besproken.