Zorgen over voortbestaan Fort Museum in Venlo

Het voormalige kazerneterrein in Blerick © Bing Maps
Het Fort Museum op het Kazerneterrein in Blerick is een petitie gestart voor het behoud van het museum. Het bestuur van het museum krijgt het gevoel dat ze niet serieus genomen worden door de gemeente Venlo.
Het museum ziet zichzelf niet terugkomen in de plannen op het Kazernekwartier.

Commercie

Volgens een woordvoerder van het museum wordt er vooral gesproken met commerciële partijen over invulling van ruimtes. De angst is dan ook dat er voor het Fort Museum geen plek is in de nieuwbouwplannen. Sinds 2016 heeft Venlo een museum met opgravingen uit de eigen gemeente. "We vertellen hier het archeologische verhaal van deze stad. Dat is nergens anders te vinden", zegt Corina Brouwers, voorzitter van het Fort Museum tegen Omroep Venlo. "Daarom is het belangrijk dat dit museum blijft bestaan."

Somber

Maar zeker is dat voortbestaan allerminst. Het museum is ondergebracht in een van de gebouwen op het kazerneterrein. Op de plek waar nu het museum is gevestigd, komt in de plannen voor het Kazernekwartier een restaurant. Dat zou dus betekenen dat het museum weg moet. ‘We zien de toekomst steeds somberder in. In het begin hadden we het gevoel dat we er wel uit zouden komen met de projectontwikkelaar en de gemeente. Maar daar horen we de laatste tijd niks meer van. Dus het is nog maar de vraag wat er voor ons mogelijk is’, zegt Brouwers.
Door het starten van een petitie hoopt het museum weer op korte termijn mee te mogen praten over de plannen voor het Kazerneterrein.