Formule 1-sportbaas Brawn looft Verstappen: een tovenaar

Max Verstappen in actie op het circuit van Spa-Francorchamps © Red Bull Content Pool
Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn bewierookt Max Verstappen in een interview met het Duitse Sport1. "Hij is de tovenaar die zich onderscheidt van de andere coureurs", aldus de 67-jarige Engelsman.
Hij was teambaas van de legendarische Michael Schumacher in diens beste jaren.

Superioriteit

Brawn haalt de overwinning aan van de Nederlander in de Grote Prijs van België. Verstappen startte die race vanaf de veertiende plek, maar lag na twaalf ronden al aan de leiding en won soeverein. "Zijn superioriteit deed me denken aan Michael Schumacher op zijn best. Als coureurs als Max en Michael een perfecte auto hebben, rijden ze alsof ze van een andere planeet komen. Als fan voel je dan die magie. Andere coureurs kunnen in diezelfde auto dat verschil niet maken."

IJkpunt

Verstappen heeft volgens Brawn net als Schumacher, die zeven wereldtitels veroverde, meer capaciteiten vanwege zijn talent. "Zoals een supertalent in het voetbal niet hoeft te kijken naar de bal aan zijn voet, maar al bezig is met de volgende beweging. Supersterren hebben eenvoudigweg meer vaardigheden. Verstappen is nu zonder twijfel het ijkpunt in de Formule 1. De toekomst moet uitwijzen of hij ook het maximale uit een race kan halen als zijn auto niet zo goed is. Dat was namelijk het sterke punt van Michael. Maar Verstappen is nog jong en lijkt ook in dat opzicht een stap in de goede richting te hebben gemaakt."
De Formule 1 vervolgt komende weekeinde met de Grote Prijs van Singapore. Het is de zesde race voor het einde van het seizoen, maar Verstappen kan in theorie al zijn tweede wereldtitel veiligstellen.