Onderneemster klaar met Brand: 'Wil écht Limburgs bier'

De brouwerij van Brand bier in Wijlre. © ANP
Horecaondernemer Ingrid Reuvers uit Valkenburg is er klaar mee: Brand Bier gaat weg uit onze provincie en ze wil écht Limburgs bier aan haar gasten kunnen schenken.
"Ik baalde enorm. Ik ben vroeger in mijn zaak Brand gaan schenken omdat het uit Limburg komt. Toen ik maandagochtend hoorde dat Brand weggaat uit Wijlre, was ik er klaar mee, zo chauvinistisch ben ik dan ook wel weer", vertelt Reuvers in gesprek met L1.
Ze vervolgt: "Ik wil in mijn zaak Limburgs bier tappen voor mijn gasten. Ook toen Brand werd overgenomen door Heineken, had ik al zoiets van: 'O, nee..'"

Gulpener of Alfa

De horecaondernemer gaat Brand binnenkort uit haar assortiment weren en kiest daarvoor in de plaats voor Alfa of Gulpener, twee Limburgse bieren. "Ik ben de mogelijkheden nog aan het bekijken." Reuvers denkt niet dat gasten wegblijven als ze geen Brand meer schenkt. "Als we de gedachte meegeven, dat we gewoon een lekker Limburgs biertje willen blijven tappen, dan zal denk ik iedereen dat begrijpen."
Gasten kunnen overigens niet meebeslissen welk bier in de plaats van Brand moet komen: "Ik ben allergisch voor enquêtes. Ik ben eigen baas en het zal of Gulpener of Alfa worden."

Brand bier weg uit Wijlre

Maandagochtend werd bekend dat Brand bier stopt met het brouwen van pils in Wijlre. De brouwerij zal in de toekomst alleen nog speciaal bier brouwen. Het pils komt straks uit Heinekenbrouwerijen in Zoeterwoude en Den Bosch.
Als gevolg van de sluiting van de pils-brouwerij verdwijnen er 48 banen bij de Limburgse brouwerij. Voor deze medewerkers wordt gekeken naar 'andere passende functies binnen het bedrijf'. Die nieuwe banen zullen niet in Wijlre zijn, benadrukt het moederbedrijf.