Munckhof kan handjevol leerlingen niet op tijd brengen

Een taxibusje van Munckhof voor reizigers in een rolstoel. © ANP
Vervoersbedrijf Munckhof uit Horst kan ondanks de grote personeelstekorten in de transportbranche slechts een handjevol leerlingen niet op tijd naar school brengen.
Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan L1.

Zeven kinderen

Van de 254 leerlingen die in de regio van Noord-Limburg naar school gebracht worden, lukt het bij zeven leerlingen niet om dit op tijd te doen. "Zij hebben geen vaste chauffeur, die exact op het juiste tijdstip kan komen. Ze worden uiteindelijk wel vervoerd, omdat een chauffeur dan twee routes achter elkaar rijdt. Ze zijn dan echter wel (iets) te laat op school", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Chauffeurs voor alle routes

Dat komt met name door het personeelstekort. "Wij merken momenteel dat het een uitdaging is om alle routes die we uitvoeren te voorzien van een vaste chauffeur. Dat is landelijk een probleem en dat uit zich bij ons specifiek in het leerlingenvervoer."

'Verstoring is niet wenselijk'

Het bedrijf begrijpt dat dat vervelend is voor de leerlingen die te laat komen. "Dat heeft natuurlijk impact op een leerling zelf, het levert onduidelijkheid op: 'Waar is mijn vaste chauffeur?' Dit zijn leerlingen in het speciaal onderwijs, waar rust en regelmaat heel erg belangrijk is, en dit is een vorm van verstoring: dat is niet wenselijk."

Tekenbonus

Om de personeelstekorten op te vullen, biedt het bedrijf tot eind dit jaar een tekenbonus aan. Nieuwe chauffeurs kunnen zo een eenmalige bonus van 1000 euro krijgen. "Dat werkt wel. Je ziet het in meerdere branches gebeuren, dat werkgevers proberen om een kandidaat te enthousiasmeren door een tekenbonus. We proberen het vak zo aantrekkelijker te maken."
Ook kunnen medewerkers die al bij het bedrijf werken een bonus krijgen door iemand aan te dragen.