Slachtoffers Pinkpopdrama zullen nooit volledig herstellen

Bloemen op de plek waar waar het ongeval plaatsvond. © L1 (Frank Moonen)
Drie slachtoffers van het Pinkpopdrama in 2018 hebben blijvende schade opgelopen.
Dat zeiden ze tijdens het hoger beroep tegen Heerlenaar Danny S., de veroorzaker van het ongeluk.

Hoger beroep

Het hoger beroep dient maandag in Den Bosch. Bij ongeluk kwam de 35-jarige Gilles Boux de Casson om het leven. Nabestaanden volgen de zitting online. "Er is nog altijd veel verdriet, het was een pijnlijke tijd en het heeft veel tijd gekost om de draad weer op te pakken", zei een van de familieleden.

Coma en lange revalidatie

Ook drie slachtoffers van het ongeluk zijn aanwezig. Een van hen zei vier maanden in coma te hebben gelegen waarna hij zeven maanden moest revalideren. "Ik moest alles weer leren, herkende mijn eigen kinderen niet meer en was een wrak. Later ben ik van het pad geraakt, iets wat anders nooit was gebeurd."

Rolstoel

Een vrouwelijk slachtoffer vertelde de rechters dat het nog steeds lastig is. "Buitenshuis zit ik nog in een rolstoel en heb ik nog veel pijn. Werken kan ik niet meer, het is erg traumatisch geweest."
Weer een ander slachtoffer legde een schriftelijke verklaring af. "Mijn leven is voorgoed veranderd die dag. Niet alleen van mij, maar ook van mijn familie en daar worden we nu weer mee geconfronteerd. Elke dag zie ik littekens, maar we moeten hiermee omgaan. Ik snap dat het een ongeluk was, maar de dader zou nooit meer een rijbewijs mogen hebben. Ik weet niet of ik nog in staat ben te werken."

Later strafeis

Het ongeluk vond plaats op 18 juni 2018 op de Mensheggerweg in Landgraaf. De rechtbank in Limburg legde Danny S. (38) eerder een taakstraf van 120 uur op en een rijontzegging van zes maanden. Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van 18 maanden geëist en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar. Volgens het OM was er sprake van een misdrijf, maar daar was volgens de rechtbank geen sprake van. Justitie ging na de uitspraak in beroep.
Later komt het OM met een nieuwe strafeis.