L1mburg Centraal: een ontspoorde trein en Hadewych Minis

Afbeelding ter illustratie
Een ontspoorde intercity ter hoogte van Leveroy afgelopen nacht, actrice Hadewych Minis uit Maastricht over de monoloog Girls & Boys, waarmee ze de belangrijkste Nederlandse toneelprijs won, de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van de Fortuna Vrouwen en meer Limburgs nieuws.

ProRail wil treinontsporing tot op de bodem uitzoeken

ProRail eist een diepgaand onderzoek naar de toedracht van de treinontsporing bij Leveroy in de nacht van zaterdag op zondag. Inmiddels is gebleken dat de intercity is gebotst op een spoorstaaf. Bij de ontsporing raakte niemand gewond. Het treinverkeer lag tot 14:30 uur stil, maar is inmiddels hervat.

Theo d'Or-winnares Hadewych Minis in Limburgse theaters

Iemand die haar sporen al lang en breed verdiend heeft op het podium is actrice Hadewych Minis uit Maastricht. Onlangs won ze de Theo d'Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs. Die kreeg ze voor de monoloog 'Girls and Boys', waarmee ze op dit moment door het land tourt. Komende dinsdag staat Minis op de planken in Heerlen, en op 10 oktober in Maastricht. Het zijn haar eerste voorstellingen in Limburg sinds Minis onlangs de Theo d'Or won.

Fortuna Vrouwen verliezen eerste thuisduel in Eredivisie

Na hun debuut, vorige week, hebben de vrouwen van Fortuna Sittard vandaag hun eerste thuiswedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Ze wisten veel kansen te creëren, maar verloren toch met 0-1 van Feyenoord.