Intercity Weert ontspoorde door aanrijding

De ontsporing van de trein bij Leveroy kwam door een aanrijding.
Dat heeft ProRail bekend gemaakt. Wat de trein precies heeft aangereden is onduidelijk.

Staaf

Op foto's is te zien dat er een staaf op het spoor lag, maar het is nog onduidelijk of die de oorzaak is van de ontsporing. Zowel spoorbeheerder ProRail als de NS willen daar niks over kwijt. De politie en ProRail doen gezamenlijk onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing. Ook de schade die is ontstaan door de ontsporing wordt onderzocht. ProRail wil nog niks kwijt over de eerste uitkomsten van het onderzoek. "We willen het onderzoek eerst afwachten", zegt een woordvoerder.

Intact

ProRail is begonnen met de werkzaamheden om de trein terug op het spoor te zetten. "Als de trein nog voldoende intact is kan die over het spoor worden afgesleept", vertelt een woordvoerder. Als de trein veel schade heeft opgelopen moet er naar alternatieven worden gekeken. "Dan kan die bijvoorbeeld in delen worden afgesleept."
Rond middernacht ontspoorde een intercity ter hoogte van Leveroy. Van de 250 passagiers raakte niemand gewond. Tot zondagavond 18:00 uur rijden er geen treinen tussen Roermond en Weert. Of de werkzaamheden rond 18:00 uur ook zijn afgerond is nog niet duidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!