L1mburg Centraal: Kermis Weert duurder maar 'nog betaalbaar'

De kermis in Weert wordt drukbezocht. © L1 (Tim van der Weerden)
Van Rey terug in de Roermondse politiek en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 23 september 2022.

Kermis Weert duurder 'maar nog steeds betaalbaar'

Gaan we nog wel naar de kermis nu alles veel duurder is? De kermisexploitanten in Weert hopen van wel. Daar is de kermis begonnen. Na Tilburg is dat de grootste kermis van ons land. Voor het eerst sinds 2018 zijn de prijzen verhoogd. De prijzen voor de attracties worden gemiddeld 20 tot 30 cent duurder en daarmee zegt de gemeente Weert nog steeds een betaalbare kermis te hebben.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Nieuw brugdeel geplaatst in spoorviaduct Sittard

Vrijdagmiddag is een nieuw brugdeel geplaatst in het spoorviaduct over de Dr Nolensweg in Sittard. Ruim twee maanden geleden raakte een vrachtwagen met een kraan het viaduct zo hard dat een brugdeel en het spoor ontzet raakten. Vanaf die tijd kon het treinverkeer nog maar één spoor gebruiken en dat leidde tot vertragingen. Met het plaatsen van een nieuw brugdeel kan de NS weer terug naar de gewone dienstregeling.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Van Rey terug in de Roermondse politiek

Jos van Rey stapte 10 jaar geleden op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid. Hij werd veroordeeld wegens corruptie en verkiezingsfraude. Maar hij is terug in de Roermondse politiek. Dik twee maanden is hij namens de LVR wethouder Wonen, Klimaat en Duurzaamheid.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hartspecialiste is Topvrouw Limburg 2022

De Limburgse Topvrouw 2022 is de Maastrichtse cardiologe Chahinda Ghossein-Doha. Zij kreeg die titel voor vrouwen uit het Limburgse bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap donderdagavond tijdens een gala in de Paterskerk in Weert.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Eerste duel MVV-vrouwen

Een primeur in de Geusselt. Voor het eerst in de historie van MVV speelden donderdagavond vrouwen in het Maastrichtse stadion. Het vrouwenvoetbal is in opmars en ook MVV heeft sinds dit jaar een damesteam en de meiden misten hun debuut niet.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Collin Spork succesvol e-racer

Collin Spork uit Heerlen behoort tot de wereldtop van het SIM-racen. Hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om de Grand Prix van Maastricht te winnen, zeker als de coureurs tijdens het Monaco aan de Maas met een bijna niet te temmen bolide onderweg zijn.
Bekijk hier de hele reportage terug.